Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

diş beyazlatma

Dişlerinde sarı bir görünüme sahip olan insanlar, sosyal hayatlarında kendilerini mahcup hissedebilmektedirler. Çünkü dişler, karşınızdaki insanların sizde fark ettikleri ilk özelliklerden biridir. Dişler, hem sağlık hem güven işaretidir.

Beyaz dişlere sahip olmak için bilinmesi gereken ilk konu, dişlerin sararmasına hangi etkenlerin yol açtığıdır.

  • Çok fazla kahve veya çay içmek
  • Sigara içmek
  • Yüksek asit içeren içecekleri, şekerlemeleri, işlenmiş gıdaları çok sık tüketmek
  • Sık aralıklarla antibiyotik kullanmak
  • Genetik faktörler

Beyaz dişlere sahip olmak için öncelikle bu nedenleri göz önünde bulundurabilir; mümkünse ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz.

Sonrasında çoğu kesim tarafından bilinen ve uzman kişiler tarafından da desteklenen doğal diş beyazlatma yöntemlerini uygulayarak beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. Böylelikle çekinmeden gülümseyebilir ve dişlerinizde oluşabilecek çürüklerin de önüne geçebilirsiniz.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Evde rahat ve kolaylıkla uygulanabilecek diş beyazlatma yöntemleri, tamamen doğal yollar ile sağlanmaktadır. Günümüzde en etkili diş beyazlatma yöntemi olarak bilinen diş fırçalama işlemi, doğru uygulandığı takdirde dişlerdeki sarılığı yok eder. Ancak düzenli diş fırçalamak da dişlerin sararmasını engellemeye yetmeyebilir. Aşağıdaki tamamen doğal malzeme ve besinler ile yapılan karışımları uygulayarak dişlerde istenilen beyazlık ve görüntüyü elde edebilirsiniz.

  • Limon, Karbonat ve Zeytinyağı karışımı: 1 çay kaşığı karbonatı bir tabağa dökün. İçerisine yarım limonun suyunu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı, bir diş fırçası yardımı ile dişlerinize uygulayın. Karışımı, diş etlerinize değdirmemeye dikkat edin. Çünkü karbonat diş minelerine zarar verebilmektedir. Bu nedenle bu yöntemi, haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

karbonat ve limon karışımı

  • Hindistan Cevizi Yağı ve Karbonat karışımı: Karbonat ve hindistan cevizi yağını karıştırıp dişlerinizi fırçalayın. Hindistan cevizi yağı, güçlü bir beyazlatıcı etkiye sahip olmakla birlikte dişlerde doğal ve güzel bir koku bırakmaktadır. Sadece hindistan cevizi yağını, diş fırçanıza birkaç damla ekleyerek de kullanabilirsiniz.

hindistan cevizi yağı ile diş beyazlatma

  • Karbonat, Tuz ve Sirke karışımı: Doğal bir antibiyotik olarak özel bir işleve sahip olan elma sirkesi, dişler üzerindeki inatçı lekeleri çıkarmada da önemli bir yere sahiptir. Elma sirkesi, asidik yapısı ile dişlerdeki plak ve diğer maddeleri parçalamaya yardımcı olur. Bir kap içerisinde; elma sirkesi, tuz ve az miktarda karbonatı karıştırın ve dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın.
  • Tarçın, Karbonat ve Adaçayı: Dövülmüş olan adaçayını, 1 çay kaşığı karbonat ve tarçınla karıştırın. Daha sonra bu karışımı dişlerinize uygulayın. Ancak bahsedilen bu yöntemi dişleri fırçaladıktan sonra gerçekleştirin. Bu yöntemi, 2 hafta süresince günde bir kez uygulayarak sağlıklı beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Düzenli uygulamadığınız takdirde etkisini göremezsiniz.

Karbonat, limon ve sirke gibi asitli karışımlar fazla kullanıldığında diş ve diş etlerine zarar verebilmektedir. Bu yöntemler uygulandıktan sonra dişlerde veya diş etlerinde herhangi bir ağrı ya da sızı hissederseniz uygulamayı hemen durdurun. Bu karışımlar, hassas dişler için uygun değildir.

  • Sofra Tuzu: Normal macun boyutunda sofra tuzunu, diş fırçasına batırın ve dişlerinizi fırçalayın. Bu sayede dişlerinizin beyazlamasını ve ağızdaki mikropların yok olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çilek: İçerdiği birçok faydalı antioksidan bileşenleri ile çilek, diş sağlığına oldukça faydalıdır. Sert bir cisimle ezilmiş olan çileği, diş fırçası yardımı ile dişlerinize uygulayabilirsiniz.

muz ile diş beyazlatma

  • Muz Kabuğu: Yüksek miktarda magnezyum ve potasyum içeren muz, diş beyazlatma için kullanılan besinlerdendir. Yaklaşık 2 dakika muz kabuğunu, dişlerinize sürterek ovuşturun. Muz kabuğundaki mineraller, dişlerin içine çekilecek ve dişlerin beyazlamasına katkıda bulunacaklardır. Daha sonra diş fırçasına macun sıkmadan, fırça yardımı ile dişler üzerindeki muzları temizleyin.
Scroll to Top