Üst Menü

Facebookta Paylaşılan Site İçeriğini Güncellemek

Bazı durumlarda Facebook’da paylaştığımız bir web sayfasının Facebook’taki ön görünümü ile gerçek görünümü farklı olabilir. Bu durum, paylaşmak istediğimiz sayfanın daha önceden eski halinin Facebook tarafından hafızaya alınmış olmasından kaynaklanmaktadır. Facebook, sonraki paylaşımlarda daha hızlı erişim sağlayabilmek için sayfaların ön görünümlerini kendi hafızasında tutmaktadır.

Bu problemi çözebilmek için, paylaşmak istediğimiz sayfanın son halinin tekrar hafızaya alınması gerektiğini Facebook’a bildirmeliyiz. Bunun için, Facebook hafızasında güncellenmesini istediğimiz sitenin adresini kopyalayarak https://developers.facebook.com/tools/debug/ adresindeki kutuya yapıştırmalıyız. Ardından kutunun sağındaki Debug tuşuna basmalıyız.

Bunun ardından, açılan sayfada aşağıdaki Scrape Again tuşuna tıklayarak ilgili sayfanın mevcut halinin tekrar Facebook hafızasına alınmasını sağlayabiliriz:

Bu işlemlerin ardından, ilgili sayfayı Facebook üzerinden paylaştığımızda sayfanın Facebook hafızasına alınan son hali getirilecektir.

debug, debugger, facebook, güncellemek, open graph