Üst Menü

Kasa ve Güç Kaynağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kasa ve PSU Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Toplanacak bilgisayarda anakart, ekran kartı ya da diğer bileşenler kasa ve güç kaynağı (PSU, Power Supply) ile uyumlu olmalıdır. Güç kaynağı toplanan sisteme yeterli güç sağlayamazsa, güç kaynağının sağlayabileceğinden daha fazla güç gereken durumlarda donma ya da resetlenme problemleri yaşanabilir.
Öte yandan kasa boyutu da toplanan bilgisayar bileşenlerinin kasa içerisine sığmasında etkin rol oynamaktadır. Tüm bilgisayar bileşenleri ATX uyumlu olsa dahi, işlemci soğutucu gibi bileşenler kasa içerisine sığmayabilir ya da bileşenler kasa içerisinde çok sıkışık bir durumda kalabilir. Son dönemlerde çıkan anakartlar ve ekran kartlarının boyutları oldukça değişken bir hale gelmiştir. Özellikle ekran kartlarının boyutları oldukça büyük olabilir ve bu sebeple alınacak kasaya sığmayabilir veya kasanın içinde yeterli hava akışını sağlayacak boşlukları bırakmayabilir.

ATX kasalar da kendi içerisinde farklı boyutlarda bulunabilmektedir. Kasa alırken kasanın en, boy ve de yükseklik değerlerine dikkat edilmelidir. Seçilecek kasa, kabloların ve bilgisayar bileşenlerinin sıkışmayacağı genişlikte olmalıdır.

Alınacak kasa, ssd ya da diğer harddiskler için yeterli slota sahip olmalıdır. Bunun yanında kasa en güncel USB girişlerine sahip olmalıdır. Günümüzde USB 3.0 girişleri en güncel sürüm olmakla birlikte bu girişler USB 2.0 bileşenlerinin girişini ve çalışmasını da desteklemektedir.

Kasa Boyutu

Kasa alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da kasanın ne maksat ile kullanılacağıdır. Bazı kullanıcılar bilgisayarlarını kolaylıkla taşıyabilmek için mini boylarda kasalar alabilmektedir. Eğer bilgisayar evde kullanacak ise mini boyda kasa alınmasına gerek yoktur. Büyük boy kasalar, bilgisayar içerisindeki hava akımının kolay sağlanması açısından oldukça önemlidir.

Güç Kaynağı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güç kaynağı (Power Supply, PSU), bilgisayar bileşenlerini besleyen, gücü bileşenlere dengeli bir şekilde dağıtan birimdir. Güç kaynağı seçilirken, sistemin gereksinim duyabileceği maksimum gücün bilinmesi gerekmektedir. Hemen hemen her bilgisayar bileşeninin özellikleri içerisinde, o bileşenin ne kadar güç tükettiği yer almaktadır. Örneği ekran kartları üstünde gerekli watt değeri yazmaktadır. Öte yandan güç kaynağınızın gerilim ve voltaj koruması olduğuna da dikkat edilmesi gerekmektedir. Nitekim aşırı akımda bilgisayar bileşenleri yüksek akıma maruz kalarak yanabilir.

80 Plus Güç Kaynağı Ne Demektir?

80+ ya da 80 Plus, güç kaynaklarının yüzde kaç verim ile çalıştığını gösteren sertifikaların adlarıdır. Bu birimler Bronze, Silver, GoldPlatinum ve Titanium gibi farklı isimlerde bulunmaktadır. En düşük verime sahip 80 Plus sertifikası güç kaynağının veriminin her şartta %80 ve üzerinde olduğunu belirtmektedir.

350 watt power supply, atx kasa, bilgisayar güç kaynağı, bilgisayar için güç kaynağı, bilgisayar kasası, bilgisayar kasası toplama, bilgisayar power, bilgisayar power supply, boş bilgisayar kasası, boş kasa, boş kasa fiyatları, boş pc kasası, cooler master kasa, en iyi bilgisayar kasası, güç kaynağı, güç kaynağı bilgisayar, güç kaynağı pc, kasa güç kaynağı, kasa pc, kasa toplama, kasalı bilgisayar, masaüstü bilgisayar kasası, micro atx kasa, mini bilgisayar kasası, mini pc kasa, oyun kasası, oyuncu kasası, pc güç kaynağı, pc kasa, pc power, pc power fiyatları, pc power supply, power bilgisayar, power güç kaynağı, toplama bilgisayar kasası